Vil følge USA’s harde linjer mot onlinespill.

På nyhetene igår fortalte kulturminister Trond Giske at han vil forby nettspill. Han vil forby bankene til å gjennomføre transaksjoner til nettspill selskapene. En høring i denne saken skal allerede ut nå i høst.

Innspill til regeringen

En høring i denne saken er noe pokerforbundet virkelig må være med på. Her har dere en stor jobb fremfor dere PF, for å finne de beste argumentene til hvorfor man heller bør legalisere dette. Og vi bør ligge på en linje hvor svenskene er idag. Her gjelder det å komme med meget kreative innspill til regeringen, der skatteinntekter, spilleavhengighet, kontroll, hvordan vi kan bidra til samfunnet osv. er med. Nå er tiden inne for å vise at vi går til kamp. les også hva den nye regeringen i Sverige vil gjøre.

Påvirke via media

Regeringen vil forby nettspill

Har vi en medieansvarlig på PF som kan gå ut i riksmediene og fortelle i korthet vårt standpunkt, med klare beskjeder til regeringen om hvordan pokerspill på nett bør organiseres, så bør det gjøres umiddelbart. Da oppnår vi to ting, det ene er at riksmediene finner ut at det er noe som heter Norges Pokerforbund, det andre er at regeringen ikke tørr å utelate oss i en høring.

Vi bør også få de politiske partiene som er for pokerspill til å komme på banen. Vi må gi dem innspill og flere argumenter på hvorfor man heller bør legalisere dette. Nå har vi fått signalene fra regeringen, nå er det opp til pokerforbundet til å ta stafettpinnen og føre saken videre. Derfor er det også så viktig at vi alle bedriver en kampanje på å få spillere til å melde seg inn i pokerforbundet, vi må vise at vi er mange som ønsker denne løsningen.

Alle må bidra

Så er du ute på en klubb og spiller, ta ditt ansvar som spiller og spør folk om de har meldt seg inn, ta gjerne medlemsavgiften, navn og email av latsabbene og gjør jobben for dem. Spilleselskapene samt vi som driver med poker i media bør bruke våre aderesselister og påminne våre spillere og lesere at det er vitkig at vi alle melder oss inn. Nå må alle bidra.

Det var også et innslag om hvordan vi kan gå rundt dette om det blir et forbud. Ja de fleste er klar over betaling med Neteller, men det er ikke den veien vi ønsker å gå. Vi skal kjempe for legalisering og kontroll, det er alle i samfunnet tjent med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *